CSR – Socialt ansvarstagande

2016 valde vi att donera årets julklapp till Hungerprojektet. Läs mer på deras hemsida.
http://hungerprojektet.se/julkampanj/

Ekologiskt och Fairtrademärkt kaffe är bara en del av vår sociala ansvarsarbete.

För oss på Högskolerestauranger är det en självklarhet att jobba med Socialt ansvarsarbete, CSR. Vi är stolta över att vi var den första café- och restaurangkedjan i Sverige med dubbelcertifierat kaffe. Samtidigt som vi fattade det beslutet började vi medvetet och systematiskt att arbeta med CSR. Det kan låta pretentiöst, men vi vill vara med och bidra till en bättre värld.

CSR är en hygienfaktor; vi är med och lägger grunden för många unga vuxnas framtida köpbeteende och måste ta ansvar för de produkter vi säljer. Ett bra exempel är just kaffe, där vi varje år köper in cirka 30 ton.

Vi vill inte att vårt arbete ses som isolerade symbolhandlingar, utan väljer medvetet områden som relaterar till vår egen verksamhet och kundkrets. All vår fisk är miljömärkt och inom kort kommer all vår frukt vara ekologisk. Därtill erbjuder vi en rad ekologiska eller Fairtrademärkta produkter: färdigrätter, morötter, choklad, nötter och dryck. För oss är det dessutom självklart att bara använda miljömärkta rengöringsmedel.

Vi utvecklar hela tiden vårt arbete inom CSR, bland annat genom att löpande utöka vårt ekologiska sortiment. Vi har satt upp ett mål fram till 2018, då minst 25 % av inköpsvolymen ska bestå av miljömärkta varor. Vi satsar även vidare inom källsortering minskning av svinn.

Inom ramarna för CSR bidrar vi även till välgörenhet. Två projekt som ligger oss varmt om hjärtat och som vi vet engagerar våra kunder är Musikhjälpen och Rosa bandet. Även våra medarbetare är väldigt engagerade i detta, bland annat genom interna tävlingar om vilka enheter som lyckas dra in mest pengar. Det här är områden som de flesta lätt berörs av och det är fantastiskt att se engagemanget hos såväl kunder som personal.

Högskolerestaurangers kundkort / studentkort

Högskolerestaurangers kundkort är snabbt, enkelt och ger dig rabatter på våra caféer och restauranger. Fördelar med kortet:

  • Rabatt på dagens lunch på våra restauranger
  • 10% rabatt på våra caféer
  • Enkelt att ladda och lätt att använda
  • Kortare kötid på flera av våra restauranger