Musikhjälpen 2017

Högskolerestauranger engagerar sig i barns rättigheter

För fjärde året i rad kommer vi på Högskolerestauranger att delta i Musikhjälpens insamling till barn. Årets tema är – ”Barn är inte till salu”

Förra året gav vi gästerna möjligheten att runda upp när de köpte en kopp kaffe. Det våra gäster avrundade gick oavkortat till Musikhjälpen. Högskolerestauranger matchade varje krona som våra gäster gav. Förra året samlade vi tillsammans med våra underbara gäster ihop hela 106 036 kronor. I år är vi mer taggade än någonsin. Tillsammans kan vi göra skillnad!


Temat för Musikhjälpen 2017
Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över, men mörkertalen är enorma och barnen syns knappast i någon statistik. Det rör sig om en växande kriminell miljardindustri. Tabut kring ämnet är stort samtidigt som miljontals barn drabbas och får men för livet. För att belysa och förbättra dessa barns situation blir årets tema i Musikhjälpen ”Barn är inte till salu”.
Läs mer om Musikhjälpen

Kort om Musikhjälpen
Varje år i december går Musikhjälpen av stapeln i P3. Musikhjälpen är ett radioprogram där radiohjälpen samlar in pengar. Syftet med insamlingen varierar från år till år. Programmet direktsänds under 144 timmar. Programmet direktsänds i P3 och SVT Play från Rådhustorget i Umeå, med start 11 december.


Vart gick pengarna från Musikhjälpen 2016?

I december 2016 deltog vi i insamlingen till Musikhjälpen. Temat var ”Barn i krig har rätt att gå i skolan” Tillsammans med våra gäster skänkte vi 106 036 kronor till Musikhjälpen!

Nu har Radiohjälpen delat ut majoriteten av de insamlade pengarna. Över 30 miljoner har hittills delats ut! Bland annat stöds projekt som utbildar lärare, bygger nya skoltoaletter och anordnar tillfälliga klasser för barn på flykt.

Tack för ert bidrag! Tillsammans kan vi skapa en lite bättre värld.

Företagens topplista 2016
Här kan du se topplistan på direktgåva från företag. Pengar som företag skänker som gåva, inte insamlade pengar.

 

Högskolerestaurangers kundkort / studentkort

Högskolerestaurangers kundkort är snabbt, enkelt och ger dig rabatter på våra caféer och restauranger. Fördelar med kortet:

  • Rabatt på dagens lunch på våra restauranger
  • 10% rabatt på våra caféer
  • Enkelt att ladda och lätt att använda
  • Kortare kötid på flera av våra restauranger