Musikhjälpen 2017

Högskolerestauranger engagerar sig i barns rättigheter

Hit går pengarna från Musikhjälpen 2017
Musikhjälpen redovisar olika projekt och åtgärder för att motarbeta barnsexhandel världen över.
Hittills har 15 projekt beviljats medel från musikhjälpen 2017. Bland annat Clowner utan Gränser i Indien. Genom sitt samarbete med en rad organisationer arbetar Clowner utan Gränser för att ge barn utbildning och en trygg plats i tillvaron. I det här projektet säkerställs barns trygghet och skydd, bland annat genom akrobatik.

Läs hela artikeln på Sveriges radio>

Vi har under en vecka, tillsammans med våra gäster samlat in rekordsumman 132 627 kronor till Musikhjälpens kampanj ”Barn är inte till salu”. Gästerna fick runda upp alla sina köp med valfritt belopp, vi matchade alla upprundningar vid köp av kaffe.

Engagemanget i Musikhjälpen är en del av vårt hållbarhetsarbete, att göra skillnad för en bättre värld, med utgångspunkten i våra värderingar. Och det är glädjande att våra gäster också är med och tar det ansvaret.

Företagens topplista 2017


Tema för Musikhjälpen 2017
Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över, men mörkertalen är enorma och barnen syns knappast i någon statistik. Det rör sig om en växande kriminell miljardindustri. Tabut kring ämnet är stort samtidigt som miljontals barn drabbas och får men för livet. För att belysa och förbättra dessa barns situation blir årets tema i Musikhjälpen ”Barn är inte till salu”.
Läs mer om Musikhjälpen

Pengarna som samlas in nu i december kan användas för att utbilda barn och unga om sina rättigheter, att rehabilitera barn som lyckats ta sig ur sexhandeln och för att hjälpa föräldrar i riskzoner att se varningssignaler.

Kort om Musikhjälpen
Varje år i december går Musikhjälpen av stapeln i P3. Musikhjälpen är ett radioprogram där radiohjälpen samlar in pengar. Syftet med insamlingen varierar från år till år. Programmet direktsänds under 144 timmar. Programmet direktsänds i P3 och SVT Play från Rådhustorget i Umeå, och pågår den den 11 till  17 december.


Vart gick pengarna från Musikhjälpen 2016?

I december 2016 deltog vi i insamlingen till Musikhjälpen. Temat var ”Barn i krig har rätt att gå i skolan” Tillsammans med våra gäster skänkte vi 106 036 kronor till Musikhjälpen!

Nu har Radiohjälpen delat ut majoriteten av de insamlade pengarna. Över 30 miljoner har hittills delats ut! Bland annat stöds projekt som utbildar lärare, bygger nya skoltoaletter och anordnar tillfälliga klasser för barn på flykt.

Företagens topplista 2016
Här kan du se topplistan på direktgåva från företag. Pengar som företag skänker som gåva, inte insamlade pengar.

 

Högskolerestaurangers kundkort / studentkort

Högskolerestaurangers kundkort är snabbt, enkelt och ger dig rabatter på våra caféer och restauranger. Fördelar med kortet:

  • Rabatt på dagens lunch på våra restauranger
  • 10% rabatt på våra caféer
  • Enkelt att ladda och lätt att använda
  • Kortare kötid på flera av våra restauranger