Musikhjälpen 2016

Vart gick pengarna från Musikhjälpen 2016?

I december 2016 deltog vi i insamlingen till Musikhjälpen. Temat var ”Barn i krig har rätt att gå i skolan” Tillsammans med våra gäster skänkte vi 106 036 kronor till Musikhjälpen!

Nu har Radiohjälpen delat ut majoriteten av de insamlade pengarna. Över 30 miljoner har hittills delats ut! Bland annat stöds projekt som utbildar lärare, bygger nya skoltoaletter och anordnar tillfälliga klasser för barn på flykt.

Tack för ert bidrag! Tillsammans kan vi skapa en lite bättre värld.


Företagens topplista 2016
Här kan du se topplistan på direktgåva från företag. Pengar som företag skänker som gåva, inte insamlade pengar.


Högskolerestauranger engagerar sig i barnens rätt att gå i skolan
I december förra året deltog vi insamlingen till Musikhjälpen för tredje året i rad.  Gästerna hade möjlighet att runda upp när de köpte en kopp kaffe. Det våra gäster avrundade gick oavkortat till Musikhjälpen. Högskolerestauranger matchade varje krona som våra gäster gav och slutligen skickade vi in totalsumma på 106 036 kronor. 2015 samlade vi tillsammans ihop över 84 000 kronor.


Kort om Musikhjälpen
Varje år i december går Musikhjälpen av stapeln i P3. Musikhjälpen är ett radioprogram där radiohjälpen samlar in pengar. Syftet med insamlingen varierar från år till år. Programmet direktsänds under 144 timmar. 2016 sändes Musikhjälpen från Stortorget i Örebro.

Temat för Musikhjälpen 2016
”Barn i krig har rätt att gå i skolan”. Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Skolor attackeras och ockuperas varje dag. Samtidigt är det en mänsklig rättighet att gå i grundskola och skolan kan vara skillnaden mellan liv och död. Därför känns detta som ett viktigt ämne.
Läs mer om musikhjälpen på deras hemsida

 

Högskolerestaurangers kundkort / studentkort

Högskolerestaurangers kundkort är snabbt, enkelt och ger dig rabatter på våra caféer och restauranger. Fördelar med kortet:

  • Rabatt på dagens lunch på våra restauranger
  • 10% rabatt på våra caféer
  • Enkelt att ladda och lätt att använda
  • Kortare kötid på flera av våra restauranger