Musikhjälpen 2018

Musikhjälpen 2018

Trion som leder Musikhjälpen 2018 är artisten Daniel Adams-Ray, skådespelaren William Spetz och P3-profilen Farah Abadi. De kommer tillsammans sitta i en glasbur på Stortorget i Lund och sända 144 timmar i sträck i radio och tv.  Årets tema”Alla har rätt att funka olika”. Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof – och få hjälp sist.

Högskolerestauranger vill vara med att hjälpa och stötta för att minska antalet barn som far illa. För oss är det en självklarhet att jobba med Socialt ansvarsarbete, CSR och i år är det femte året vi är med och engagerar oss i Musikhjälpens kampanj.

Allt gästerna rundar upp när de handlar hos oss mellan den 5 och 14 december skänks till Musikhjälpens kampanj ”Alla har rätt att funka olika”.

Tillsammans med våra gäster har vi skänkt 100 000 kronor till Musikhjälpens kampanj ”Alla har rätt att funka olika”.
Tack alla gäster som gjorde detta möjligt.


Tema för Musikhjälpen 2017
Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över, men mörkertalen är enorma och barnen syns knappast i någon statistik. Det rör sig om en växande kriminell miljardindustri. Tabut kring ämnet är stort samtidigt som miljontals barn drabbas och får men för livet. För att belysa och förbättra dessa barns situation blir årets tema i Musikhjälpen ”Barn är inte till salu”.
Läs mer om Musikhjälpen

Pengarna som samlades in i december användes till att utbilda barn och unga om sina rättigheter, att rehabilitera barn som lyckats ta sig ur sexhandeln och för att hjälpa föräldrar i riskzoner att se varningssignaler.

Engagemanget i Musikhjälpen är en del av vårt hållbarhetsarbete, att göra skillnad för en bättre värld, med utgångspunkten i våra värderingar. Och det är glädjande att våra gäster också är med och tar det ansvaret.

Företagens topplista 2017

Högskolerestaurangers kundkort / studentkort

Högskolerestaurangers kundkort är snabbt, enkelt och ger dig rabatter på våra caféer och restauranger. Fördelar med kortet:

  • Rabatt på dagens lunch på våra restauranger
  • 10% rabatt på våra caféer
  • Enkelt att ladda och lätt att använda
  • Kortare kötid på flera av våra restauranger