Musikhjälpen 2018

Snart är det dags igen…

Under luciaveckan, 10–16 december drar Musikhjälpen igång igen. Tre personer kommer sitter i en glasbur på Stortorget i Lund och sända 144 timmar i sträck i radio och tv.  Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”. Personer med  funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper.

Högskolerestauranger vill vara med och hjälpa och stötta dem som arbetar för att minska antalet barn som far illa. För oss är det en självklarhet att jobba med Socialt ansvarsarbete, CSR och i år är det femte året vi är med och engagerar oss i Musikhjälpens kampanj.

Allt gästerna rundar upp med när de handlar hos oss mellan den 5 och 13 december skänks till Musikhjälpens kampanj ”Alla har rätt att funka olika”.


Tema för Musikhjälpen 2017
Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över, men mörkertalen är enorma och barnen syns knappast i någon statistik. Det rör sig om en växande kriminell miljardindustri. Tabut kring ämnet är stort samtidigt som miljontals barn drabbas och får men för livet. För att belysa och förbättra dessa barns situation blir årets tema i Musikhjälpen ”Barn är inte till salu”.
Läs mer om Musikhjälpen

Pengarna som samlades in i december användes till att utbilda barn och unga om sina rättigheter, att rehabilitera barn som lyckats ta sig ur sexhandeln och för att hjälpa föräldrar i riskzoner att se varningssignaler.

Engagemanget i Musikhjälpen är en del av vårt hållbarhetsarbete, att göra skillnad för en bättre värld, med utgångspunkten i våra värderingar. Och det är glädjande att våra gäster också är med och tar det ansvaret.

Företagens topplista 2017

Högskolerestaurangers kundkort / studentkort

Högskolerestaurangers kundkort är snabbt, enkelt och ger dig rabatter på våra caféer och restauranger. Fördelar med kortet:

  • Rabatt på dagens lunch på våra restauranger
  • 10% rabatt på våra caféer
  • Enkelt att ladda och lätt att använda
  • Kortare kötid på flera av våra restauranger