Fairtrade-märkt

Högskolerestauranger vill bidra till en bättre värld. Därför serverar vi till exempel endast ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Varför Fairtrade?

För oss är det viktigt att alla mår bra. Här mår vi bra av att ta en kopp kaffe tillsammans. På en annan del av samma jordklot mår kaffeodlarna bra av att få rimligt betalt för råvaran, att kunna utveckla sitt samhälle och att få hjälp att ta ansvar för miljön runt odlingarna.

Kaffe är bara en av många Fairtrade märkta produkter, men eftersom vi dricker mycket kaffe blir den viktig. Därför är allt vårt kaffe Fairtrade, och dessutom ekologiskt. Passa gärna på att äta något schyst till. Ju oftare vi väljer Fairtrade, desto bättre blir det för alla.

Idag har vi fler produkter i vårt sortiment som är Fairtrade-märkta, till exempel choklad, godis, bananer, socker och dryck.

Vad är viktigt för dig när du handlar?
Varje gång du väljer Fairtrade-märkt bidrar du till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Läs mer på fairtrade.se


Fairtrade Challenge 2018 

Högskolerestauranger deltar i World Fairtrade Challenge, som går ut på att få så många som möjligt att välja Fairtrade när de fikar. Hos oss är det
ingen konst, eftersom allt vårt kaffe och flera tesorter är Fairtrade. Passa på att äta något schyst till.

Förra året deltog över 2 miljoner fikadeltagare världen över. Vi samlade ihop 10 991 fikadeltagare utanför hemmet.

Är du med oss i år?

Högskolerestaurangers kundkort / studentkort

Högskolerestaurangers kundkort är snabbt, enkelt och ger dig rabatter på våra caféer och restauranger. Fördelar med kortet:

  • Rabatt på dagens lunch på våra restauranger
  • 10% rabatt på våra caféer
  • Enkelt att ladda och lätt att använda
  • Kortare kötid på flera av våra restauranger