Fairtrade-märkt

Högskolerestauranger vill bidra till en bättre värld. Därför serverar vi till exempel endast ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Fairtrade-märkt
Ett gott färskbryggt kaffe smakar gott också för samvetet. Hos oss betyder en god kopp kaffe idag mycket mer än den rent smakliga betydelsen. Sedan 2006 serverar vi endast etiskt och ekologiskt kaffe, det vill säga Fairtrade-märkt och ekologiskt. Vår inställning till natur och samvete är viktigt för oss. Idag har vi fler produkter i vårt sortiment som är Fairtrade-märkta, till exempel choklad, godis, bananer, socker och dryck.

Vad är viktigt för dig när du handlar?
Varje gång du väljer Fairtrade-märkt bidrar du till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade är en oberoende certifiering med kriterier för ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i länder med utbredd fattigdom. Läs mer på fairtrade.se

Tack till alla våra fikadeltagare 

World Fairtrade Challenge gick av stapeln 11-13 maj och samlade över 515 000 fikadeltagare runt om i Sverige. Totalt deltog  över 2 miljoner fikadeltagare världen över. Vi samlade ihop 10 991 fikadeltagare utanför hemmet. Vilket gav oss en femte plats. Läs mer >

 

Högskolerestaurangers kundkort / studentkort

Högskolerestaurangers kundkort är snabbt, enkelt och ger dig rabatter på våra caféer och restauranger. Fördelar med kortet:

  • Rabatt på dagens lunch på våra restauranger
  • 10% rabatt på våra caféer
  • Enkelt att ladda och lätt att använda
  • Kortare kötid på flera av våra restauranger